Transportverzekering

Waarom een transportgoederenverzekering?

Als u goederen (van derden) vervoert of laat vervoeren, loopt u het risico dat er schade aan de lading ontstaat. Dit risico kunt u afdekken door middel van een transportverzekering.

Dekking is mogelijk in verschillende gradaties:

- in geval van een aantal vooraf genoemde oorzaken
- in geval van totaalverlies
- All-risks

Om te bepalen welke dekking voor u het meest geschikt is, zijn verschillende zaken relevant. Kan het voorkomen dat de aansprakelijkheid van uw vervoerder beperkt is? Draait u geheel of gedeeltelijk zelf voor de schade op? Bent u bij aan- of verkoop van de goederen de eigenaar van of verantwoordelijk voor deze goederen? Doet u zelf het transport of wordt dit voor u gedaan? Er komen veel vragen aan de orde die belangrijk zijn voor de keuze van de dekking.

Met een All-risks-transportverzekering hoeft u bij een schade in principe alleen de hoogte van het schadebedrag aan te geven en te kunnen aantonen dat de schade is voorgevallen tijdens transport. Daarnaast moet de schade aantoonbaar zijn en dient er een van buiten komende oorzaak te zijn.

Naast het transport zelf kunt u het laad- en losrisico of zelfs de tijdelijke opslag verzekeren. Belangrijk voordeel van deze goederendekking is dat u tevens verzekerd bent tegen de kosten van averij-grosse en kosten ter voorkoming of vermindering van schade en opruimingskosten.

Meer informatie?

Bent u ge├»nteresseerd in een transportverzekering of wilt u hierover meer informatie? Graag kijken wij met u mee welke risico's u loopt en welke verzekering(en) u als transporteur nodig heeft, zodat u niet wakker hoeft te liggen terwijl uw spullen onderweg zijn.