Zakelijke reis- en annuleringsverzekering

Relaties onderhouden is erg belangrijk. De ene keer in Nederland, de andere keer in het buitenland. Soms een paar dagen, soms een week of langer. Binnen een internationaal opererend bedrijf zijn er vaak meerdere medewerkers die voor het werk naar het buitenland gaan. Ze moeten wel goed verzekerd zijn op hun zakenreis, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Krijgt u te maken met pech of tegenslag, dan wilt u zo snel mogelijk hulp. Met een zakelijke reis- en/of annuleringsverzekering kan dat prima worden geregeld. Voor een bepaalde periode of met een doorlopende verzekering het hele jaar door. Verzekeraars bieden standaardpakketten of verzekeringen op maat, met een hoge kwaliteit en een scherpe premie.

Wat is verzekerd op een zakelijke reis- en annuleringsverzekering?

De reisverzekering biedt een basisdekking die u kunt aanvullen met bijvoorbeeld de rubrieken Geneeskundige kosten, Bagage, Hulp en Huur van een vervoermiddel. Vaak is uw ziektekostenverzekering binnen de Benelux toereikend, maar wanneer u naar andere landen gaat, is het meeverzekeren van geneeskundige kosten zeker aan te raden. Uw ziektekostenverzekeraar vergoedt de kosten vaak maar tot de in Nederland geldende kosten, terwijl de geneeskundige kosten in andere landen vaak aanzienlijk hoger zijn. Zonder de aanvullende dekking op uw reisverzekering komen de resterende kosten voor uw rekening. Iets wat behoorlijk in de papieren kan lopen.

Reisverzekeringen hebben meestal een maximum vergoeding per rubriek. Neemt u duurdere spullen mee (bijvoorbeeld een dure laptop) of wilt u uitgebreider verzekerd zijn, dan adviseren wij u om een topdekking met hogere verzekerde bedragen te kiezen.

Kiest u voor een annuleringsverzekering, dan bent u ook verzekerd tegen de kosten van het vooraf annuleren of de kosten van ongenoten reisdagen bij tussentijdse afbreking van uw reis. Bij een garantie-annulering wordt in het geval van voortijdig afbreken van uw reis de reissom zelfs volledig vergoed (inclusief de reeds genoten reisdagen).

De meeste verzekeraars hebben bij de reis- en annuleringsverzekering een hulplijn die 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar staat. Bij pech, ongevallen, ziekenhuisopname en calamiteiten, waar ook ter wereld, kunt u hen bereiken.

Ook bestaat meestal de mogelijkheid een zaakwaarnemer mee te verzekeren. Indien uw compagnon of bedrijfsvoerder namelijk iets ergs treft, dan moet u natuurlijk uw reis kunnen annuleren of afbreken om ervoor te zorgen dat uw zaken kunnen doorgaan.

Naast uw zakelijke reizen zijn trouwens ook uw privévakanties mee te verzekeren op uw zakelijke reis- en/of annuleringsverzekering.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de zakelijke reis- en/of annuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op via onderstaande mogelijkheden of loop even binnen. Wij wensen u alvast een onbezorgde reis!