Bedrijfs- en kantoorpand

Waarom een verzekering voor uw bedrijfspand of kantoor?

Als eigenaar van een bedrijfsgebouw of kantoor, krijgt u van een eventuele financier de verplichting om het pand te verzekeren. Indien u geen financier heeft, bent u vrij in uw keuze om het pand wel of niet te verzekeren.

In geval van schade aan het pand, wilt u de herstelkosten vergoed krijgen, zodat u tot reparatie of herstel kunt overgaan en weer zo snel mogelijk operationeel kunt zijn met uw bedrijf.

Wat verzekert u?

Voor de bepaling van het verzekerde bedrag van de gebouwenverzekering wordt uitgegaan van de herbouwwaarde van het pand. Dit is het bedrag dat nodig is om een gebouw in dezelfde staat en op dezelfde plaats te herbouwen naar de eisen van de huidige tijd.

Doorgaans stijgt de herbouwwaarde jaarlijks, in verband met inflatie en/of prijsstijgingen in de bouw. Wij adviseren u om een opstalverzekering altijd met een waarde-indexering af te sluiten, zodat u, op het moment van schade, niet te laag bent verzekerd.

Wat is gedekt?

Deze verzekering dekt onder andere schade aan uw pand die ontstaan is door:

- brand
- storm
- inbraak
- vandalisme
- leidingbreuk (waterschade)

Is het verstandig om het gebouw te laten taxeren?

Wanneer u het pand door een deskundige laat taxeren en de verzekering op basis van dit taxatierapport afsluit, zal in geval van schade de getaxeerde waarde als werkelijke waarde direct vóór de schade worden aangenomen. De taxatiewaarde wordt derhalve als grondslag voor de schadeberekening aanvaard. Zo kunnen problemen bij een eventuele schade worden voorkomen.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een opstalverzekering voor uw bedrijfs- of kantoorpand of wilt u meer informatie? Graag adviseren wij u op welke manier u het gebouw het beste kunt verzekeren!