(Bestel/vracht)autoverzekering

Waarom een autoverzekering?

Als ondernemer bent u vaak afhankelijk van uw (bestel/vracht)auto om uw werk te kunnen verrichten of klanten te bezoeken. Dan is het natuurlijk vervelend als u door een ongeval ineens een andere auto moet aanschaffen terwijl hiervoor niet voldoende financiĆ«le middelen zijn.

Wat kun je verzekeren?

Vanuit de Nederlandse wet is het verplicht om een motorrijtuig te verzekeren tegen het WA-risico (Wettelijke Aansprakelijkheid, oftewel de schade die u aan anderen toebrengt).

U kunt de dekking voor uw voertuig uitbreiden met een Casco-dekking. Dit wordt ook wel een All Risks-dekking of rondomdekking genoemd. Hierdoor is ook uw eigen (bestel-/vracht)auto verzekerd, zodat niet alleen de tegenpartij, maar ook u schade aan de auto vergoed krijgt.

Een tussenvorm is Beperkt Casco. De termen Mini Casco of WA+ worden hiervoor ook wel gebruikt. Vaak is deze dekking tegen een geringe premie mee te verzekeren. Niet alleen schade aan anderen is dan verzekerd, maar ook diverse schades aan uw eigen voertuig, zoals: diefstal/inbraakschade, stormschade, ruitschade, schade door overstekende dieren etc. Het grote verschil met een Casco-dekking is dat vandalismeschade en schade die uzelf veroorzaakt aan uw auto, niet worden vergoed.

Bonus/maluskorting en premie

Meestal hebben bedrijfsmatige motorrijtuigenverzekeringen, net als de particuliere, een bonus/malussysteem. Voor een bedrijfsauto geldt echter een lagere inschaling. Voor ieder jaar dat u schadevrij rijdt, krijgt u extra tredes in de vorm van schadevrije jaren.

Bij een iets groter vrachtautopark is het vaak ook mogelijk om uw vrachtauto's zonder bonus/malusregeling te verzekeren. Uw schadeverleden is dan bepalend voor de te betalen premie en voor het eigen risico.

Ongevallen/schade inzittenden en motorrijtuigenrechtsbijstand

Een ongevallen inzittenden-, schade inzittenden- of (auto)rechtsbijstandverzekering kan worden bijgesloten op uw autoverzekering. Voor een uitleg van deze producten verwijzen wij u naar de rubrieken "Ongevallen/schade inzittenden" en "Rechtsbijstand".

Meer informatie? 

Bent u geĆÆnteresseerd in een verzekering voor uw (bestel-/vracht)auto of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.