Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Als zelfstandig ondernemer kunt u vroeg of laat te maken krijgen met conflictsituaties. Een aantal voorbeelden:

- u wordt beschuldigd van een schade die u zou hebben veroorzaakt met uw auto, terwijl u helemaal niet op de betreffende locatie bent geweest
- de reparatie aan uw bedrijfspand wordt niet juist uitgevoerd
- een afnemer wil uw rekening niet betalen
- het bedrijf waar u spullen inkoopt, heeft de verkeerde spullen geleverd
- en stelt u zich eens voor dat u voor een opdrachtgever drie maanden heeft gewerkt en hij uw rekening niet wil betalen, omdat er een discussie over het geleverde werk is ontstaan.

De kans bestaat dat u er in dergelijke situaties zelf niet uitkomt en een advocaat moet inschakelen, vaak tegen aanzienlijke kosten. Om u tegen deze kosten te beschermen, is er een rechtsbijstandverzekering voor uw bedrijf. Wacht echter niet tot het moment dat het echt nodig is. Dan is het vaak te laat om nog iets te kunnen regelen.

Wat kunt u verzekeren via een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Bij een zakelijke rechtsbijstandverzekering kunt u kiezen uit verschillende te verzekeren rubrieken.

Zo kunt u al beginnen met een motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering. Deze is als extra dekking af te sluiten op een auto- of motorverzekering en biedt u dekking voor juridische problemen voor dat betreffende voertuig.

Misschien is het verstandiger om te kiezen voor een volledige zakelijke verkeersrechtsbijstandverzekering. Daarmee zijn u én uw personeelsleden/ondergeschikten verzekerd voor juridische hulp voor alle problemen in het verkeer. Dus niet alleen als automobilist, maar ook als voetganger, fietser etc. Voor een geringe extra premie bent u op die manier veel uitgebreider verzekerd.

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is bovenop het verkeersrisico uit te breiden met Bedrijfsvoering en Incasso. Met de rubriek Bedrijfsvoering zijn ook de juridische problemen over contracten, vergunningen en zaken met betrekking tot uw bedrijfspand meeverzekerd. Met het onderdeel Incasso valt ook het incasseren van openstaande facturen zonder verweer (onbetwistbare vorderingen) onder de dekking.

Vervolgens kunt u op uw zakelijke rechtsbijstandverzekering de rubriek Inkoop meeverzekeren. Daarmee bent u ook verzekerd voor juridische problemen als gevolg van verkeerde of kwalitatief slechte leveringen.

Tenslotte kunt u de rubriek Verkoop meeverzekeren. Deze rubriek biedt dekking voor geschillen met uw afnemers over overeenkomsten tot levering van goederen en/of diensten. In deze rubriek komen vaak de meeste juridische conflicten voor.

Wij adviseren u om een complete rechtsbijstandverzekering te nemen. Indien u namelijk bepaalde modules niet meeverzekert, dan bestaat de kans dat u bij een eventueel geschil uiteindelijk toch nog zelf een advocaat moet inhuren. U zult zien dat het geschil net valt in de module die u niet heeft gekozen.

Particuliere dekking

Het is mogelijk om op een zakelijke rechtsbijstandverzekering tevens een particuliere dekking op te nemen. Wij adviseren u, indien u tevens een particuliere rechtsbijstanddekking wilt, deze op te nemen op uw zakelijke rechtsbijstandverzekering. Op deze manier kunt u de kosten hiervoor ook als bedrijfskosten opvoeren.

Afhankelijk van uw wensen kunt u een rechtsbijstandverzekering zo samenstellen dat deze voor u op maat is gemaakt. Let wel: de procedure rond een echtscheiding is over het algemeen uitgesloten op de rechtsbijstandverzekering. Hierdoor komen de kosten die u maakt bij een echtscheiding voor uw eigen rekening. Wij verwijzen u naar de rubriek 'Administratie' om te zien wat wij voor u kunnen betekenen bij een eventuele echtscheiding.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Ook al denkt u het gelijk aan uw kant te hebben, een ander daarvan overtuigen en de schade verhalen kan zeer ingewikkeld zijn. Dit kan onverwacht hoge kosten, van bijvoorbeeld advocaten, met zich meebrengen.

Met een rechtsbijstandverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. De experts van de maatschappij nemen u het werk uit handen en zorgen voor de oplossing die u zoekt. Zij ondersteunen u zo nodig tot in de rechtszaal. Voor dringende zaken kunt u hen zelfs 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken.

Neem daarom contact met ons op voor een rechtsbijstandverzekering. Dat geeft u een gerust gevoel!