De start van uw eigen bedrijf (ZZP/freelance/ondernemer)

Een bedrijf starten kan vanuit allerlei situaties en op allerlei manieren. Wat voor u de beste manier is, hangt af van uw situatie, uw wensen en mogelijkheden. Van Vught Financieel Risicobeheer kan u helpen bij de opzet van uw bedrijf en u tevens begeleiden tijdens de looptijd van uw bedrijf (tot en met uw pensioen).

De begeleiding bij de opstart van uw bedrijf doen wij kostenloos, via een duidelijk stappenplan. Zo worden alle factoren besproken en kunt u een verantwoorde beslissing nemen of u een eigen bedrijf gaat starten en zo ja, op welke wijze u dit het best kunt doen.

"Gratis?", zult u denken, " Dat kan niet!". Jawel hoor! Wij ontvangen onze inkomsten uit de verzekeringen die via ons kantoor lopen en uit het uurtarief dat wij ontvangen voor onze administratieve werkzaamheden. En wij hopen dat u zo tevreden over ons advies bent dat u, zodra u uw bedrijf start, deze diensten bij ons onderbrengt. U bent echter altijd vrij in uw keuze door wie u uw verzekeringen en administratie wilt laten verzorgen.

We zullen bij onze adviezen altijd letten op kostenbeheersing Waarom zou u veel geld uitgeven als het ook op een goedkope of gratis manier kan? Daarnaast zult u aangenaam verrast zijn door onze persoonlijke benadering, waardoor wij moeilijke materie begrijpelijk maken.

Wij kunnen u volledig helpen. U hoeft hierdoor niet meerdere personen te raadplegen voor informatie, waarna u zelf de losse puzzelstukjes nog in elkaar moet zetten. Wij helpen u van A tot Z.

Zoals aangegeven werken we met een stappenplan. Hierin worden onder andere de volgende zaken behandeld:

- uw startsituatie (in plaats van loondienst, uit een uitkering, als bijverdienste, overname van een bedrijf)
- rechtsvormen waaronder u uw bedrijf kunt voeren en de voor- en nadelen hiervan
- hoe maakt u een splitsing tussen privé en uw bedrijf
- modelovereenkomst (voorheen VAR-verklaring)
- opdrachtgevers
- belastingzaken (belastingvoordelen, inkomstenbelasting, omzetbelasting etc.)
- pensioen, schade-, inkomsten- en nabestaandenverzekeringen
- te maken reserveringen
- overige zaken die voor uw situatie van belang zijn

Inkomstenschatting

Aan de hand van uw gegevens maken we een inkomstenschatting voor u als zelfstandige. Deze nemen wij vervolgens uitgebreid met u door. Door de inkomstenschatting naast uw huidige netto loon of uitkering te leggen, kunt u zien wat het verschil is tussen uw huidige inkomsten en wat u als zelfstandige netto kunt verdienen.

Hierbij wordt bekeken welke inkomsten u, uitgaande van het besproken (uur-)tarief etc., zult hebben. Maar ook gaan we na met welke kosten u te maken kunt krijgen, welke verzekeringen u volgens ons nodig heeft en waar u op administratief gebied aan moet denken. Tevens geven we aan in welke volgorde u uw zaken het best kunt regelen en welk bedrag u voor de belasting en afschrijvingen dient te reserveren.

Wij nemen met u door wat de risico's zijn als opdrachtgevers niet of niet op tijd betalen en natuurlijk hoe u dit het best kunt voorkomen. Daarnaast bespreken we wat leveringsvoorwaarden zijn en waarom het verstandig is deze te hanteren.

Bij het doornemen van de inkomstenschatting geven we altijd ons eerlijke advies: of u met een gerust hart kunt starten, of het beter is eerst nog een aantal zaken te regelen of dat het wellicht niet zo verstandig is als zelfstandige aan de slag te gaan.

Uw beslissing

Zodra al deze zaken met u zijn doorgenomen kunt u, op uw gemak, beslissen of u als zelfstandige gaat werken of hier toch vanaf ziet. De keus is aan uzelf! Zoals eerder aangegeven hopen wij u, als u als zelfstandige gaat beginnen, als klant te mogen begroeten. Graag begeleiden wij u vanaf de start tot en met uw pensioen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem dan even contact met ons op.