Eigen vervoersverzekering voor de voorraad/gereedschappen in uw auto

's-Morgens wilt u op weg gaan naar een klant om een klus te gaan klaren. Als u bij uw auto komt, blijkt de ruit van uw auto te zijn ingeslagen ... van uw materialen en gereedschappen, die u gisteren netjes heeft klaargezet, is geen spoor meer te bekennen. Iets wat helaas regelmatig voorkomt.

Waarom een eigen vervoersverzekering?

Een groot misverstand dat heerst, is dat op een autoverzekering ook de spullen in de (bestel)auto zijn meeverzekerd. Dit is echter niet het geval. Vaak geeft uw inboedelverzekering nog wel dekking voor wat privéspullen die in de auto liggen. Maar uw bedrijfsmatige spullen dient u apart te verzekeren, zodat u dekking heeft (tegen dagwaarde) als de spullen totaal verloren gaan.

Dit betekent niet dat u zelf geen kosten heeft. Want vaak vervangt u uw verloren gereedschappen door nieuwe, waardoor u zelf het verschil tussen de dag- en de nieuwwaarde moet bijleggen. Toch is de dagwaarde van de voorraad en gereedschappen meestal zo hoog dat het verstandig is om deze te verzekeren.

Waarop moet u letten?

Er zijn diverse soorten eigen vervoersverzekeringen op de markt.

Sommige verzekeringen bieden alleen dekking tijdens diensttijden en wanneer de auto na diensttijd achter een hek of binnen wordt gestald. Het is echter verstandig om een verzekering te kiezen die gedurende de hele dag dekking biedt, zonder eisen aan waar u de auto stalt.

Daarnaast worden er vaak eisen gesteld aan het alarmsysteem in uw auto. Verzekeraars gaan hier verschillend mee om. Kleinere bedragen zijn vaak te verzekeren zonder alarmeis. Bij grotere bedragen wordt er door diverse verzekeraars een alarm geëist. Er zijn ook maatschappijen die, als er geen alarm (klasse II of meer) aanwezig is, wel tot uitkering overgaan, maar een hoger eigen risico hanteren.

Over het algemeen hebben alle verzekeraars de eis dat de spullen niet open en bloot te zien mogen zijn. Logisch, want op die manier zou u het voor het dievengilde wel heel gemakkelijk maken.

Voor de premie van een eigen vervoersverzekering hoeft u het zeker niet te laten. U kunt deze verzekering vaak al voor een gering bedrag afsluiten.

Meer informatie?

Neem contact met ons op als u een eigen vervoersverzekering of meer informatie wilt. Graag bekijken wij samen met u hoe u uw spullen zo goed mogelijk kunt verzekeren!