De Belastingdienst heeft een nieuwe van aangifte doen gepresenteerd. In de toekomst is het niet langer nodig een aangifteprogramma te downloaden; de aangifte kan volledig online gebeuren.

De Belastingdienst start met een proef onder een groep mensen die uitstel heeft aangevraagd voor hun belastingaangifte over 2013. Zij kunnen volledig online belastingaangifte doen. Dit heeft als voordeel dat men sneller aan de slag kan en vanaf elke locatie. Via een eigen account op Mijn Belastingdienst en met DigiD kunnen deelnemers de aangifte invullen. Het bestaande aangifteprogramma blijft gewoon in gebruik.

De online aangifte ziet er anders uit dan mensen in het huidige aangifteprogramma gewend zijn. In de online aangifte zijn de vragen niet per box ingedeeld, maar per thema. De Belastingdienst verwacht dat de nieuwe weergave beter aansluit bij de belevingswereld van mensen. Of dit ook zo wordt ervaren is een belangrijk onderdeel van de proef.

Belastingplichtigen die hun aangifte over 2013 nog moeten indienen en mee willen doen kunnen deelnemen door naar www.belastingdienst.nl/aangifte te gaan en daar te kiezen voor 'online aangifte doen'.

Tags: fiscaal, home