Automobilisten met een onveilige rijstijl kunnen volgens De Telegraaf binnenkort worden geconfronteerd met een hogere premie voor hun autoverzekering. Verzekeraars willen via apps op mobiele telefoons het rijgedrag van hun verzekerden gaan volgen, zo meldt de kant vandaag.

In het Verenigd Koninkrijk loopt een proef van AIG met Vodafone en adviesbureau Towers Watson. Volgens dat laatste bedrijf wordt in ons land met een aantal verzekeraars - waaronder Delta Lloyd - gesproken over invoering van zo'n volgsysteem. Towers Watson denkt dat eind dit jaar al een 'volgpolis' op de Nederlandse markt kan worden gebracht.

Daarmee wordt de premie niet alleen meer beïnvloed door de werkelijk geleden of gemeden schade, maar ook door rijgedrag dat de kans op schade vergroot of verkleint. Volgens De Telegraaf vindt Delta Lloyd dat premies op die manier eerlijker worden vastgesteld en dat automobilisten daardoor bewuster gaan rijden.
De app zal niet alleen voor Vodafone-gebruikers worden ingevoerd en moet gaan meten hoe snel iemand optrekt, waar hij rijdt en hoe hard hij door de bochten gaat.

(De Telegraaf, pag. 3)